CSS3 - Validation


Zašto potvrditi (Validate) svoj CSS kod?

Kao početnik, vrlo je često da ćete pogriješiti u pisanju CSS koda. Netačan ili nestandardan kod može prouzrokovati neočekivane rezultate kako se vaša stranica prikazuje ili funkcioniše u web pretraživaču. Konzorcij za World Wide Web (W3C) stvorio je sjajan alat https://jigsaw.w3.org/css-validator/ za automatsku provjeru tabela stilova i ukazivanje na probleme/greške koje vaš kod može imati, kao što je nevažeći CSS svojstvo kojem nedostaje zagradama ili nedostaje tačka-zarez (;) itd. Ova provjera je u potpunosti BESPLATNA.Provjera valjanosti web stranice

Provjera valjanosti web mjesta postupak je kojim se osigurava da stranice web mjesta odgovaraju formalnim smjernicama i standardima postavljenim od strane World Wide Web Consortium (W3C). Postoji nekoliko specifičnih razloga za provjeru valjanosti web stranice, neki od njih su:

  • Pomaže u stvaranju web stranica koje su kompatibilne sa različitim pretraživačima i na više platformi. Takođe će biti kompatibilan sa budućom verzijom web pretraživača i Web standardima.
  • Web stranice usklađene sa standardima, povećavaju vidljivost na pretraživačima i vaše će se stranice vjerojatnije pojaviti u rezultatima pretraživanja.
  • Smanjiće neočekivane greške i učiniti vaše web stranice dostupnijim posjetiteljima.

Kliknite na donju vezu za potvrdu vašeg CSS dokumenta.